Put & take

Utsättning av regnbåge i Lalamptjärn

Put & take

 

 

 

För att skapa fler fisketillfällen har fiskevårdsområdesföreningen gjort utsättningar av fångstfärdig regnbåge och röding i två tjärnar, Lalamptjärn och Pörjalamptjärn.

 

Utsättningarna började 2014 och åtgärden har varit mycket uppskattad. Regnbåge sätts ut en gång per år i maj/juni och röding i oktober. Fisken håller en vikt på ca 0,5 - nära 2 kilo. Mängden fisk har uppgått till 200 kg regnbåge per tjärn. Om ekonomin tillåter överväger vi att göra stödutsättningar av regnbåge under sommmaren. Även rödingutsättningarna uppgår till 200 kg, dock numera bara i Lalamptjärn.

 

Tjärnarnas stränder erbjuder goda förutsättningar för flugfiske.

 

Föreningen har förbjudit användningen av syntetiska doftbeten och rom vid fiske i dessa tjärnar. Vanlig maggot eller mask räcker gott! Man får heller inte använda båt eller flytring. Alla får fiska efter samma förutsättningar kan man säga, och det är uppskattat.

Utsättningar av regnbåge sommaren 2018

 

Till Midsommarafton kommer det att finnas utsatt regnbåge i Pörjalamptjärn och Lalamptjärn. Nytt för i år är att regnbåge sätts även ut i Kämelänstjärn, men den reserveras för flugfiske (med flugspö). En sida av den lilla tjärnen är mycket lämpad för att man kan fiska med flugspö, med få hinder för bakkasten. Så passa på att prova flugfiske där om du är nybörjare! Vi hoppas även att kunna ordna ett nytt vindskydd där.

 

Flytringsfiske tillåts onsdagar i Lalamptjärn och Pörjalamptjärn.

 

Fiskekortet för Pörjalamptjärn gäller även för Kämelänstjärn. Dock får bara 3 regnbågar tas totalt per kort.

Obs att särskilda fiskekort (100kr/dygn) behövs för fiske i Lalamptjärn, Pörjalamptjärn/Kämelänstjärn, - årskort för området gäller ej i dessa tre tjärnar.

 

Mjällåns Fvoförening önskar en trevlig fiskesommar!

En av många håvar med röding som bärs ned till Lalamptjärn.

Vindskydd vid Lalamptjärn

 

Välkommen att använda det vindskyddet under ditt fiske i Lalamptjärn!

Det är ett resultat av många ideella timmar och är gjort för din trevnad.

Ved för eldning måste du ta med själv, eftersom vi inte kan bistå med detta till så många fiskare.

Hjälp oss att hålla platsen ren från skräp, tack!

 

Välkommen!